X
Back to the top

De Efteling

Voor de Efteling schreef ik samen met Gerrie van Dongen het ‘Sprookjesboek van de Efteling’ (2009) en tien jaar later ‘En ze leven nog lang en gelukkig’ (2019). In mijn eentje schreef ik ‘Meer sprookjes van de Efteling’ (2011).

Ook schreef ik ‘Sprookjesboom de Musical’, het script en de helft van de liedjes. De show stond een seizoen in het Eftelingtheater en speelde daarna in ongeveer negentig theaters in het land. De musical ontving een nominatie voor ‘beste familiemusical van 2010’. Nu, tien jaar later, toert de musical opnieuw door het land. Voor mij als schrijver is het leuk om te zien dat de show ook bij de nieuwe generatie kinderen enorm aanslaat. Nu met nieuwe acteurs en een vernieuwd decor, maar nog steeds met hetzelfde script en dezelfde liedjes. Die zijn overigens niet allemaal van mijn hand maar o.a. ook van Jerry Rijstenbil, die deze keer ook tekende voor de regie.

Luister naar Houthakken

Luister naar Een Mens In Het Bos

Ik kreeg nog veel meer leuke opdrachten van de Efteling. Zo heb ik onder andere sprookjes op rijm gezet voor Matchboox, ik schreef een spannende tv-serie, ‘Marjolein en het geheim van het slaapzand’ (uitgezonden door RTL4) en Gerrie en ik schreven het sprookje van Joris en de Draak. Dat werd uitgegeven als Gouden Boekje. Hieronder zie je de verfilming van dat verhaal.

Copyright 2019 Ad Grooten / webdesign jjoH.nl