Schrijfwerk

Sinds 2008 mag ik met grote regelmaat voor de Efteling werken.

Zo schreef ik samen met Gerrie van Dongen de bestseller ‘Sprookjesboek van de Efteling’ (2009) en tien jaar later ‘En ze leven nog lang en gelukkig’ (2019). Tussendoor schreef ik in mijn eentje ‘Meer sprookjes van de Efteling’ (2011).

De Zandkunstenaar verbeeldde een aantal van onze sprookjes in de serie Sprookjes van Klaas Vaak, waarvan je hier twee filmpjes ziet:

Ook schreef ik ‘Sprookjesboom de Musical’, het script en de helft van de liedjes. De show stond een seizoen in het Eftelingtheater en speelde daarna in ongeveer negentig theaters in het land. De musical ontving een nominatie voor ‘beste familiemusical van 2010’. Tien jaar later, in seizoen 2019/2020 toerde de musical opnieuw door het land, waarbij onder andere Koninklijk Theater Carré werd aangedaan. Voor mij als schrijver was het leuk om te zien dat de show ook bij een volgende generatie kinderen aanslaat. Nu met nieuwe acteurs en een vernieuwd decor, maar nog steeds met hetzelfde script en dezelfde liedjes. Die zijn overigens niet allemaal van mijn hand maar o.a. ook van Jerry Rijstenbil, die deze keer ook tekende voor de regie.

De Efteling had nog meer leuke opdrachten voor mij. Zo heb ik onder andere sprookjes op rijm gezet voor Matchboox, ik schreef een spannende tv-serie, ‘Marjolein en het geheim van het slaapzand’ (uitgezonden door RTL4) en Gerrie en ik schreven het sprookje van Joris en de Draak. Dat werd uitgegeven als Gouden Boekje. Hieronder zie je de verfilming van dat verhaal.