Schrijfwerk

In 2015 kwam dit boek uit. Het bevat twintig nieuwe sprookjes in de klassieke stijl. Het boek werd prachtig geïllustreerd door prijswinnend illustrator Martijn van der Linden en verscheen in een oplage van 4000 exemplaren.

Sprookjesboek met twintig nieuwe sprookjes. Illustraties: Martijn van der Linden.

Uitgeverij Ploegsma 2015
(ISBN 978902167299-1)

Het boek is helaas uitverkocht, maar er is vast nog wel ergens een tweedehands exemplaar te verkrijgen.

HET E-BOOK

Het e-book en het luisterboek zijn sowieso nog te koop. Je bestelt ze onder andere hier. Het e-book kost slechts €5,99 en het bevat alle prachtige illustraties van Martijn van der Linden.

Het luisterboek kost €7,99. Scroll naar onder voor meer info.

Bekijk op de website van Bol.com het boek vanbinnen: inkijkje

Boekentip van Monique Burger van De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam, 23 november 2015:
‘Er was eens…’
Dacht je dat je alle verhalen die zo beginnen al kende? Think again. In dit boek vind je twintig spiksplinternieuwe sprookjes die zó in het rijtje passen van die van Hans Christian Andersen en de gebroeders Grimm. Alles wat een sprookje tot een sprookje maakt zit erin: van draken en tovenaars tot een arme kleermaker die met een prinses wil trouwen. Ook hebben de sprookjes een fijne, eigentijdse afloop. Zo besluiten de twee prinsen die strijden om de troon -vol tevredenheid- om dan maar gewoon samen te gaan regeren.
Dit boek heeft prachtige illustraties en is te gek om voor te lezen. Tegelijkertijd is het uitstekend voor kinderen die zelf kunnen lezen. Kortom: een geweldig en tijdloos cadeau voor de feestdagen!

HET LUISTERBOEK

Acht sprookjes op twee cd’s, sfeervol voorgelezen door Loes Luca, geproduceerd door Tyn Smit, met intro-muziekjes van mijzelf.

Helaas is het fysieke cd-album uitverkocht, maar het is online te downloaden, onder andere hier. Het kost je slechts €7,99.

Luister hieronder naar het sprookje van De slimme haas:

Uit recensies:

Klassieke sprookjes kent iedereen. Is het mogelijk om daar nog vernieuwend in te zijn? Schrijver Ad Grooten bewijst dat het kan, met twintig nieuwe, tijdloze sprookjes. (Marjolein Welling, Dagblad de Limburger)

De sprookjeskoningin is in alle opzichten een geslaagd sprookjesboek dat zijn plaats naast Grimm verdient. Eindelijk weer een voorleesboek dat vele generaties mee kan. (Susan Venings, Kinderboekenpraatjes.nl)

Ik vind De Sprookjeskoningin een juweeltje. Prachtige verhalen en mooie illustraties. Een boek voor jong en oud. (Anja Schüller) Grooten kan met gemak toegevoegd worden aan het rijtje Anderson en Grimm. Een echte aanrader! Pluspunten: fantasierijk, grappig, leerzaam, mooi vormgegeven. (Review van Ingrid op BOL.com)

Illustraties: Martijn van der Linden