Muziek

DE
SPROOKJESKONINGIN

Naar aanleiding van mijn boek ‘De sprookjeskoningin’ heb ik samen met Ruth Bakker een gelijknamig theaterprogramma gemaakt.

In deze interactieve voorstelling duiken Ruth en ik in de wereld van de sprookjes. De sprookjeskoningin is haar glans kwijt… alle sprookjes zijn verdwenen. De troubadour start samen met de kinderen een muzikale zoektocht. Die voert hen langs moerastrollen, een heks en de gemene tovenaar Tornado. Daarbij krijgen ze hulp van een kraanvogel en een vlinder. Worden alle sprookjes weer teruggevonden, zodat iedereen weer lang en gelukkig kan leven? Zal de sprookjeskoningin weer stralen zoals vroeger? De vele vrolijke liedjes zullen vast helpen! En anders wel het prachtige kasteeldecor, de sprekende poppen en de mooie kostuums.

Ruth Bakker

Zangeres/theatermaakster Ruth Bakker werd bekend met haar haar voorstellingen ‘Loet moet’ en ‘Loet broedt’. Ook schreef ze het kinderboek ‘Loet Moet’ en werkte ze samen met Dirk Scheele in de voorstelling ‘Dikkie Dik en zijn vriendjes’. Ruth werd in 2012 uitgeroepen tot Rabo Jonge Talentvolle Theatermaker. Check haar website.

Bekijk hier het boek.

Het boek is helaas uitverkocht, maar het LUISTERBOEK met acht sprookjes, voorgelezen door Loes Luca is nog verkrijgbaar. Prijs, inclusief verzendkosten: €14,00 Bestel het in de winkel.

Foto’s: Jaap Reedijk