Muziek

DIVERSE
MUZIKALE
PROJECTEN

   (tweede pagina)

RAFFI
Samen met componist Christan Grotenbreg schreef ik tien liedjes voor Raffi, het geesteskind van ontwerper Maarten Vrolijk. De cd verscheen samen met het boek ‘Raffi en de gestippelde ballon’ en later ook bij het boek ‘Zing mee met Raffi’, waarvoor Maarten kleurrijke tekeningen maakte bij mijn teksten.

KIDS FOR ANIMALS
Voor de jeugdclub van de dierenbescherming schreef ik samen met Roel Jongenelen zeven liedjes. Ze staan op de cd ‘Eigenwijs’ en werden als clipjes uitgezonden door Veronica.

UITGEVERIJ ZWIJSEN
Voor ‘Pennenstreken’, een nieuwe schrijfmethode voor het basisonderwijs, mocht ik vier liedjes schrijven om de kinderen te begeleiden in de klas.

HOGESCHOOL UTRECHT
De opdracht was om, middels een lied, Amersfoort op de kaart te zetten als een gezellige studentenstad en daarbij ook de historie mee te nemen. Het lied werd opgenomen door Pater Moeskroen en als single verspreid, onder meer onder alle kroegen in Amersfoort.

CZ ZORGVERZEKERINGEN
Kinderen moeten minstens twee keer per dag twee minuten lang hun tanden poetsen! Net zo lang als het cd’tje duurt dat CZ onder haar klanten heeft verspreid. Samen met Roel Jongenelen en Marijke de Beer schreef ik deze ‘Poetsplaat’.

SAMSAM
Het bekende tijdschrift Samsam dat op basisscholen wordt uitgedeeld, wilde graag een eigen lied, dat in veel verschillende stijlen uitgevoerd werd. Hier hoor je een Afrikaanse en een Aziatische versie.

Het Samsamlied, Afrikaanse versie

met Ad Grooten, Bart & Bart en Marcel

HET FEESTHUIS
Voor het feesthuis schreef en produceerde ik verschillende nummers, onder andere voor de Pietenboyband de MP3’s. Hier hoor je fragmenten van twee nummers, waarvan ze er een opnamen met musicalster Nurlaila Karim.

PROJECTBUREAU DUURZAME ENERGIE
Deze single produceerde ik in het kader van het ‘Energiefestijn’. Een en ander is bedoeld om basisscholieren meer bewust te maken van de noodzaak van duurzame energie. Tekst en muziek: Clous van Mechelen. Arrangement van mijn hand.

GEWELDLOOS DE STERKSTE
Scholengemeenschap Were Di te Valkenswaard initieerde het album ‘Geweldloos de Sterkste’, tegen zinloos geweld. Bas en Joël, bekend van Idols 1, zongen dit nummer.

HET KLEINE VEER
Het Kleine Veer is een prachtig buurtschap aan de Ijssel bij Zwolle, dat zichzelf trakteerde op een eigen lied. Ton Smulders zong het nummer in.

EDUKANS
Bij stichting Edukans leren kinderen te delen door het vullen van een schoenendoos met eigen spulletjes en speelgoed. De doos is bestemd voor kinderen in de derde wereld. Ik schreef in opdracht van Edukans twee liedjes die gericht moesten zijn op de bovenbouw. Ze staan op de cd ‘Schoenmaatjes’.

ATTRACTIEPARK TIVOLI
Voor het oudste attractiepark van Nederland, Tivoli in Berg en Dal, maakten Jeroen Habraken en ik een lied, waarin de mascottes Tiffi en Toffi centraal staan.

VAKANTIEPARK BOOMHIEMKE
Rob de Zeehond is de mascotte van het leukste vakantiepark op Ameland. Rob heeft een eigen website en nu ook een eigen lied!

CAMPING DE VERGARDE
In het hart van de Betuwe ligt de mooie camping ‘de Vergarde’. Dit vrolijke lied wordt daar dagelijks door alle kinderen luidkeels meegezongen!

STICHTING LE BON DÉPART
‘Peuters in beweging’ is een cd met oefenliedjes voor peuters met een psychomotorische achterstand. Ik produceerde de plaat, die vergezeld ging van een boek met oefeningen.

Verder schreef ik nog liedjes voor:

PRIMERA, in het kader van hun 400ste filiaal
JAMIN, in het kader van het 125-jarig bestaan
ATTRACTIEPARK DUINRELL, voor Rick de Kikker
UITGEVERIJ LEOPOLD, voor de voorstelling van ‘Foeksia de miniheks’
COMPANY OF BOOKS, voor ‘Luister een boek’ (‘Sjon en Sjaan’ en ‘Wolleke’)
GROENTEBROERS.NL, de zingende broers van groentezaak Van de Steen uit Mierlo
De JAN VAN BRUSSELBAND, voor hun cd ‘Bruxelles Central’
ZUIDENWIND, voor hun cd ‘Een nieuw begin…’
ROLAND VERSTAPPEN, voor zijn gelijknamige cd
AÏS LAWA-LATA, voor zijn cd ‘Jij hoort bij mij’
VISWIJVENKOOR ‘SOOTJEVISCH’, voor hun cd ‘Luister stil’
DRIES ROELVINK, onder andere zijn grootste hit ‘Ik kom eraan (Route du Soleil)’
L.W. BEEKMANSCHOOL (’s-Hertogenbosch), muziek en liedteksten voor twee schoolmusicals…

en ook nog voor:

ABN-AMRO, KPN, SCAMANDER BV, THEATERFESTIVAL BOULEVARD, PLAYNETIC, RIJKSWATERSTAAT en anderen.